Αλλάζουμε διάθεση ανανεώνοντας τον οικιακό μας εξοπλισμό.

Όταν μένουμε σπίτι τόσες πολλές ώρες, ανακαλύπτουμε πόσα πράγματα υπάρχουν για να κάνουμε για το σπίτι και τον εαυτό μας που τα έχουμε παραμελήσει για πολύ καιρό. Ας δούμε λοιπόν την ευχάριστη πλευρά αυτού του νομίσματος και ας κάνουμε την παραμονή μας στο σπίτι να δουλέψει υπέρ μας. Αυτές οι μέρες είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να ανανεώσουμε το σπίτι μας και να το μετατρέψουμε σε ένα χώρο που θα φιλοξενεί ευχάριστα και τις ώρες εργασίας αλλά και τις ώρες ψυχαγωγίας μας στο σπίτι.

Μπορούμε για παράδειγμα να ανανεώσουμε μέρος του οικιακού μας εξοπλισμού, με κριτήρια όπως η καλύτερη λειτουργικότητα των αντικειμένων, η άνεση αλλά και η καλαισθησία ώστε και να κάνουμε τις δουλειές μας με ευκολία αλλά και ευχάριστη διάθεση. Η ανανέωση των επίπλων αλλά και η διακόσμηση του σπιτιού είναι σίγουρα μεγάλο πεδίο δράσης το οποίο μπορεί να είναι πολύ ευχάριστο και αν κάνουμε τις σωστές επιλογές δεν χρειάζεται να στοιχίσει πολλά.

Μπορούμε να επιλέξουμε μικροσυσκευές που θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη ή να αλλάξουμε επιτέλους εκείνο το παλιό σερβίτσιο πιάτων που έχει ξεθωριάσει από την πολλή χρήση, με ένα νέο που θα έχει τα χρώματα που μας αρέσουν. Άλλωστε η άνοιξη θέλει χρώματα, και σίγουρα αν στρώσουμε το τραπέζι μας με ένα όμορφο σετ με νέα χρώματα θα ενθουσιαστεί όλη η οικογένεια.

Οι ώρες που περνάμε στην κουζίνα είναι πολύ περισσότερες και οι μαγειρικές μας ανάγκες έχουν αυξηθεί. Γιατί λοιπόν να μην έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία για τα μικρά μας μαγειρικά θαύματα; Μικρές αλλαγές στα χρηστικά εργαλεία της κουζίνας δεν θα αποτελέσουν φοβερή οικονομική επιβάρυνση, ενώ αντίθετα θα μας λύσουν τα χέρια και θα κάνουν κάποιες εργασίες πιο εύκολες.

Επίσης θα μπορούσαμε να φτιάξουμε στο περβάζι του παραθύρου ή σε μία γωνία της κουζίνας ένα μικρό «κήπο» από γλαστράκια με μυρωδικά, τα οποία θα δώσουν μία ευχάριστη νότα από φύση και καλαισθησία μέσα στον χώρο μας ενώ θα μας είναι χρήσιμα σε όλες τις μαγειρικές μας αποστολές.

Φυσικά δεν ξεχνάμε να ανακυκλώνουμε τις παλιές συσκευές μας είτε χαρίζοντας τον παλιό εξοπλισμό σε άλλους που μπορεί να τα έχουν ανάγκη, ή βρίσκοντας νέες ευφάνταστες χρήσεις για τα παλιά αντικείμενα, ή αν δεν έχουν πια καμία λειτουργικότητα, αφηνόντάς τα στους αντίστοιχους κάδους ανακύκλωσης.