Γιατί τα μεταλλικά έπιπλα κήπου αποτελούν καλή επιλογή.

Όταν θέλουμε να σχεδιάσουμε την επίπλωση του κήπου ή της βεράντας μας, το πρώτο πράγμα για να ξεκινήσουμε είναι τα έπιπλα. Η επιλογή επίπλων για τη βεράντα και τον κήπο είναι πάντα μια ευχάριστη διαδικασία, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που χρήζουν της προσοχής μας. Οι παράγοντες που θα επηρεάσουν την απόφασή μας για την αγορά τους είναι σίγουρα η προσωπική μας αισθητική, το υλικό, η ανθεκτικότητα και η φροντίδα που χρειάζονται για τη συντήρησή τους. Το πρώτο είναι καθαρά υποκειμενικό. Άλλοι προτιμούν τη ζεστασιά του ξύλου, άλλοι μπαμπού, πλαστικό ή μέταλλο.

Όσον αφορά όμως τους παράγοντες ανθεκτικότητα και φροντίδα, τα μεταλλικά έπιπλα υπερέχουν ξεκάθαρα. Αν ζεις σε περιοχή με πολύ ξηρό κλίμα ή αντίθετα κοντά σε θάλασσα όπου έχει πολύ υγρασία το ξύλο δεν συστήνεται. Ξεραίνεται και κάνει σκασίματα με τρόπο που μετά από καιρό η όλη αγορά σου φαίνεται ασύμφορη.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το μέταλλο έρχεται να δώσει τη λύση καθώς είναι ανθεκτικό στις αντίξοες καιρικές συνθήκες ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μία πολύ μοντέρνα αισθητική επιλογή η οποία κερδίζει αρκετό έδαφος στην επιλογή επίπλων βεράντας και κήπου στις μέρες μας. Θα τα βρείτε όλο και πιο συχνά στα μπαλκόνια και τους κήπους των φίλων σας και σαν αποτέλεσμα αισθητικής επιλογής αλλά και για πρακτικούς λόγους, αντοχής και συντήρησης.

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή μας φυσικά έχει ο διαθέσιμος χώρος που έχουμε. Μετρήστε καλά τις διαστάσεις χώρου σας και κάντε την ανάλογη επιλογή, ώστε να μη χρειαστεί να προβείτε σε αλλαγές αργότερα. Ένα μεταλλικό τραπέζι καφενείου με 2 μεταλλικές καρέκλες είναι πάντα επίκαιρο, κλασικό και καλόγουστο, ενώ αποτελεί την ιδανική επιλογή για μικρή βεράντα ή και για βοηθητικό τραπέζι σε μεγαλύτερο χώρο.

Τα μεγαλύτερα μεταλλικά τραπέζια με 4 ή 6 καρέκλες είναι η καλύτερη επιλογή για μεγαλύτερες βεράντες ή και κήπους ικανούς να φιλοξενήσουν όλη την παρέα σας. Συχνά θα τα βρείτε και με γυάλινη επιφάνεια που έχει πολύ μοντέρνα αισθητική και βέβαια είναι πολύ εύκολη στο καθάρισμα.

Υπάρχουν πολλές επιλογές στα μεταλλικά έπιπλα, αλουμίνιο, σφυρήλατο σίδερο κ.α. Όλα είναι πολύ ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και το σημαντικό είναι ότι δεν χρειάζονται αποθήκευση τους χειμερινούς μήνες. Μπορείτε να τα αφήσετε στον κήπο ή τη βεράντα σας ακάλυπτα για όλη τη χειμερινή περίοδο χωρίς να ανησυχείτε μήπως χαλάσουν.

Τα έπιπλα από σφυρίλατο σίδερο είναι συνήθως βαριάς κατασκευής που θα βρουν μία μάλλον μόνιμη θέση στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας, καθώς είναι πιο δύσκολα στη μετακίνηση. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι φυσικά η ανθεκτικότητά τους. Αν θέλετε, μέτα από καιρό μπορείτε να τους αλλάξετε χρώμα ανάλογα με τη διάθεσή σας.


Τα έπιπλα από αλουμίνιο από την άλλη, απευθύνονται στους φαν της ιδέας «less is more», τους λάτρεις της απλής διακόσμησης. Είναι πιο ελαφριά από το σφυρίλατο σίδερο και μπορείτε να τα μετακινήσετε όπου θέλετε με άνεση. Ενίοτε μπορούν να είναι πτυσσόμενα. Είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και στη σκουριά και επίσης δεν χρειάζονται αποθήκευση κατά τους χειμερινούς μήνες.

Τα μεταλλικά έπιπλα βέβαια χρειάζονται οπωσδήποτε μαξιλάρια για να είναι πιο άνετα και να μπορούμε να τα απολαύσουμε για περισσότερη ώρα. Διαφορετικά μπορεί να είναι κουραστικά.

Εμείς σας δώσαμε κάποιες μόνο πληροφορίες για να σας βοηθήσουμε στην απόφασή σας. Τώρα, η τελική επιλογή είναι δική σας!