Επιλογή Ανεμιστήρα

Ανεμιστήρας, πως να επιλέξεις τον ιδανικό για το χώρο σου.

Ανεμιστήρας, μία διαφορετική προσέγγιση για τη σωστή επιλογή

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και μαζί πλησιάζουν οι ημέρες όπου η θερμοκρασία θα ανέβει, ωθώντας μας σε αναζήτηση δροσιάς. Ήδη αρκετοί έχουν κάνει τις πρώτες βουτιές, αλλά τις περισσότερες φορές ο «καύσωνας» θα μας βρει στο σπίτι ή τον χώρο εργασίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις ένα ανεμιστήρας μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά σωτήριος. Πως θα κάνεις όμως τη σωστή επιλογή ανεμιστήρα που θα καλύψει τις ανάγκες σου; Αν δεν είσαι σίγουρος είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε, απλά συνέχισε την ανάγνωση…

epilogi anemistira

Αρκετοί από εμάς  –κυρίως λόγο της χρήσης κλιματιστικού- έχουμε ακόμη στο μυαλό μας τον ανεμιστήρα σαν μία μικρή, λευκή και θορυβώδη ηλεκτρική συσκευή η οποία μπαίνει στη μέση κάποιου δωματίου. Η τεχνολογία έχει επηρεάσει και τους ανεμιστήρες, με τον σχεδιασμό και την απόδοση τους να έχει εξελιχθεί τα μέγιστα τα τελευταία χρόνια. Πλέον όχι μόνο μπορούν να προσφέρουν την απαραίτητη πηγή δροσιάς τις θερμές καλοκαιρινές μέρες, αλλά αποτελούν και εξαίσια διακοσμητικά αντικείμενα, γεμίζοντας τους επισκέπτες σας με ζήλια.

Επιπλέον κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας υλικά, όπου τις περισσότερες φορές είναι επίσης και φιλικά προς το περιβάλλον. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ανεμιστήρων: οροφής, επιτραπέζιοι, δαπέδου… Κάθε δωμάτιο, κάθε χώρος ή κάθε σπίτι απαιτεί  συγκεκριμένο τύπο ανεμιστήρα, γι’ αυτό και στο esmarket.gr αποφασίσαμε να προσφέρουμε μία χείρα βοηθείας για να κάνετε την σωστή επιλογή.

Πόσο διαθέσιμο χώρο έχεις;

Αφήστε το πορτοφόλι σας στην άκρη! Πριν αποφασίσετε να ξοδέψετε τα χρήματα σας, θα πρέπει να μετρήσετε το χώρο σας. Δε θέλετε φυσικά να πιάσει ο ανεμιστήρας όλο το χώρο σας, αλλά ούτε η ροή του αέρα να καλύπτει το μισό μόνο δωμάτιο.

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ανεμιστήρα οροφής, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το ύψος του δωματίου. Θα πρέπει να συνυπολογίσετε όχι μόνο την ασφάλεια σας αλλά και την ευκολία στο καθάρισμα ή την συντήρηση του.

Επιλέξτε έναν ανεμιστήρα που να ταιριάζει στο στυλ του δωματίου σας

Σκεφτείτε πως θέλετε να διακοσμήσετε το χώρο σας ή ποιο στυλ ανεμιστήρα ταιριάζει σε αυτό που έχετε προσδώσει στο χώρο σας. Υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία από ανεμιστήρες σε προσφορά, συμπεριλαμβανομένων κλασσικών σχεδίων αλλά και με ποιο μοντέρνα και φουτουριστική σχεδίαση.

Είδη ανεμιστήρων

Ανεμιστήρας δαπέδου:  Το κύριο πλεονέκτημα τους, εκτός από το δροσερό αέρα φυσικά, είναι ότι μπορούν να διακοσμήσουν το χώρο, προσφέροντας μία επιπλέον στιλιστική πινελιά. Συγκεκριμένα το μέταλλο είναι ένα υλικό που πλέον χρησιμοποιείται αρκετά στην εσωτερική διακόσμηση με τους ανεμιστήρες αυτού του είδους να κλέβουν τις προτιμήσεις.

anemistiras-metallikos-3-se-1

Ανεμιστήρας οροφής: Το ιδανικό μέρος για συγκεκριμένους ανεμιστήρες είναι το υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με την εγκατάσταση τους, καθώς ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους και το βάρος τους αυτή μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά πολύ δύσκολη. Η σοφότερη επιλογή θα ήταν να πάρετε κάποιον επαγγελματία για την εγκατάσταση τους ή κάποιον που να έχει μία σχετική εμπειρία.

Όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας τους θα βρείτε αμέτρητες επιλογές. Εκτός από τους κλασσικούς με σχοινί/κορδόνι για έναρξη ή ρύθμιση της ταχύτητας, υπάρχουν πλέον αυτοί με τηλεχειριστήριο για εύκολη προσαρμογή της έντασης ή της λειτουργίας.

Επιτραπέζιος ανεμιστήρας: Ίσως ο περισσότερο κοινός τύπος ανεμιστήρα που όλοι είχαμε κάποια στιγμή στο γραφείο μας και όχι μόνο. Πλέον δεν είναι ο πιο διαδεδομένος τύπος ανεμιστήρα, ωστόσο αν ο χώρος σας έχει ελαφρώς ρετρό ή πολύ μοντέρνο στιλ, θα είναι μια ιδανική προσθήκη  σε αυτόν. Σημαντικό πλεονέκτημα η ευκολία μετακίνησης, η καλύτερη διαχείριση του χώρου, ειδικά για πιο περιορισμένους. Πλέον μπορείς να συνδέσεις επιτραπέζιους ανεμιστήρες και στον υπολογιστή σου στη θύρα usb για να κάνουν τις ώρες εργασίας πιο ευχάριστες.

fan summer

Φτερωτή ανεμιστήρα

Οι φτερωτές των ανεμιστήρων δεν λαμβάνονται συχνά υπόψη κατά την αγορά, το οποίο είναι  συχνό και σημαντικό λάθος. Στους ανεμιστήρες οροφής θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί με το μέγεθος τις φτερωτής τους. Το μέγεθος το οποίο θα επιλέξετε δεν θα πρέπει να συμβαδίζει αποκλειστικά με την έκταση του χώρου όπου θέλετε να δροσίσετε. Θα πρέπει επίσης να έχετε στο μυαλό ότι για μεγαλύτερη ασφάλεια οι φτερωτές θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 50cm απόσταση από οποιοδήποτε αντικείμενο και τουλάχιστον 2m απόσταση από το έδαφος.

Οι πιο κοινές διαστάσεις που προσαρμόζονται εύκολα στο χώρο είναι των 120cm και 140cm. Να έχετε επίσης στο μυαλό σας ότι για ένα δωμάτιο μεγαλύτερο των 15τ.μ. θα χρειαστείτε έναν ανεμιστήρα με διάμετρο τουλάχιστον 106cm. Τέλος, όπως μπορείτε να φανταστείτε, the more the better και στους ανεμιστήρες, καθώς όσες περισσότερες φτερωτές τόσο μεγαλύτερη και η δροσιά στο χώρο μας.