θέρμανση σπιτιου

Οικονομικές λύσεις για τη θέρμανση του σπιτιού σας!

Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση τον χειμώνα από ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι. Πώς όμως κάνουμε το χώρο μας κατάλληλο για τους κρύους μήνες του χειμώνα; Το esmarket.gr βρήκε για σένα οικονομικές λύσεις, αλλά και συμβουλές για αυτούς τους κρύους μήνες!

Ηλεκτρικές κουβέρτες: Ένας μοντέρνος τρόπος θέρμανσης είναι η ηλεκτρική κουβέρτα Χρησιμοποιείται ως υπόστρωμα, μπορεί να προθερμάνει το κρεβάτι σου και να το διατηρήσει ζεστό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όμως, προσοχή σε περίπτωση που προβείς στην αγορά της έλεγξε την επιφάνεια της για εκδορές ή φθορές για να αποφύγεις την ηλεκτροπληξία ή την φωτιά.

Τζάκι: Παλιά μέθοδος αλλά εξίσου αποτελεσματική είναι η θέρμανση σπιτιού με χρήση τζακιού. Έχουν εξελιχθεί σε ενεργειακά τζάκια, τα οποία έχουν κόστος εγκατάστασης άλλα η απόσβεση γίνεται πολύ γρήγορα. Προτίμησε τα καυσόξυλα για το τζάκι σου να είναι από δρυ ή η ελιά διότι καίγονται με αργούς ρυθμούς. Επίσης μην αμελείς, τα αξεσουάρ τζακιού τα οποία θα σε βοηθήσουν να συντηρείς το τζάκι σου σωστά.

Σόμπες Χαλαζία / Σόμπες Αλογόνου: Αρκετοί τις αποφεύγουν διότι πιστεύουν πώς καταναλώνουν πολύ ρεύμα. Όμως, οι περισσότερες σόμπες διαθέτουν «σκάλες» διαμόρφωσης κατανάλωσης. Έτσι, μπορείς ρυθμίζεις τα watt και την ένταση που θέλεις να καταναλώσεις. Είναι ιδανική και οικονομική λύση για μικρούς χώρους μιας και το κόστος αγοράς τους είναι ελάχιστος, σε σχέση με άλλους τρόπους θέρμανσης.

Αερόθερμα / Θερμοπομποί: Λειτουργούν με ανεμιστήρα για την προώθηση του θερμού αέρα μέσα στο δωμάτιο. Το αερόθερμο σε αντίθεση με τον θερμοπομπό είναι κατάλληλο για να ζεσταθείς τοπικά (π.χ. τα πόδια ή τα χέρια σου), επίσης είναι βολικός καθώς μπορείς να τα μετακινήσεις εύκολα. Σε περίπτωση που χρησιμοποίησες ένα από τα παραπάνω φρόντισε να έχεις ένα ποτήρι νερό στο χώρο καθώς τα αερόθερμα και οι θερμοπομποί ξεραίνουν τον αέρα.

Δεν υπάρχει “σωστή λύση” στην θέρμανση του χώρου σου. Φρόντισε να επιλέξεις τον κατάλληλο τρόπο θέρμανσης πάντα με πρωταρχικό παράγοντα το σπίτι και τις ανάγκες σου!