Βρες το ιδανικό σύνθετο για το σαλόνι σου

Το σύνθετο είναι από τα πιο σημαντικά έπιπλα σε ένα σαλόνι, όχι μόνο επειδή λειτουργεί σαν αποθηκευτικό χώρο, αλλά επειδή λειτουργεί και σαν σταντ τηλεόρασης. Εφόσον,η χρήση του είναι διπλή, είναι απαραίτητο η αγορά του να γίνεται σωστά. Το esmarket έψαξε και βρήκε ιδέες για να κάνεις την καλύτερη επιλογή σε σύνθετο σαλονιού.

Αρχικά, τσέκαρε τις διαστάσεις στο σαλόνι σου. Μέτρα το χώρο που θες τοποθετήσεις το σύνθετο και στην συνέχεια κάνε την αγορά σου. Ένα μικρό σαλόνι σαφώς δεν χρειάζεται ένα πολύ μεγάλο σύνθετο, όσο και να θες να το αξιοποιήσεις για αποθηκευτικό χώρο. Αντίθετα, ένα μεγάλο σύνθετο θα ήταν ιδανικό σε ένα μεγάλο σαλόνι, και ας κοστίζει περισσότερα.

Εκτός από το χώρο που θα τοποθετήσεις το σύνθετο πρέπει να δεις και τις διαστάσεις της τηλεόρασης και των διακοσμητικών στοιχείων, ώστε να χωράνε. Αν και τις περισσότερες φορές μπορείς να προσαρμόσεις τα ράφια στις δικές σου ανάγκες.

Στην αγορά θα βρεις πληθώρα επιλογών από σύνθετα σε διάφορα σχήματα και σχέδια. Μια καλή ιδέα είναι να επιλέξεις ένα απλό σύνθετο, αν έχεις “φορτωμένη” διακόσμηση στο υπόλοιπο σαλόνι σου. Αντίθετα, αν έχεις απλή διακόσμηση, καλύτερα να επενδύσεις σε ένα σύνθετο με σχέδια πάνω στο ξύλο.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για να αγοράσεις σύνθετο είναι σίγουρα οι αποθηκευτικοί χώροι που διαθέτει. Πρόσεχε αυτό που θα πάρεις να έχει αρκετά ράφια και ντουλάπια ώστε να μπορείς να το εκμεταλλευτείς στο έπακρο.

Όσο αναφορά το ξύλο, σίγουρα θα πρέπει να ταιριάζει σε χρώμα με τα άλλα έπιπλα στο σαλόνι σου. Επίσης, η ποιότητα του ξύλου ποικίλει, οπότε θα πρέπει να ρωτήσεις τους εκάστοτε πωλητές ποια είναι η καλύτερη για τις δικές σου ανάγκες.

Η καλύτερη επιλογή ξύλου είναι τα σύνθετα από MDF, ενώ μία ανθεκτική αλλά και οικονομική επιλογή είναι τα σύνθετα από μελαμίνη και μοριοσανίδα. (μάθετε περισσότερα για τα συγκεκριμένα εδώ)

Η αγορά επίπλου είναι δύσκολη υπόθεση καθώς στην αγορά υπάρχουν άπειρα έπιπλα και δεν μπορείς να επιλέξεις εύκολα. Στο esmarket μπορείς να κάνεις online τις αγορές σου και να επιλέξεις το σύνθετο που ταιριάζει στο δικό σου σαλόνι.